Ce simti la 18 ani de la Revolutia din 1989 ?


Imi scrie acum un prieten de doar 30 ani pe chat sa nu mai celebrez pe statusul de la Yahoo Messenger libertatea castigata in 1989 de tinerii si copiii si adultii care au murit pentru care noi acum sa fim liberi sa spunem CE VREM, CUI VREM, sa calatorim UNDE VREM si CAND VREM. Adica sa avem libertatea cuvintului, interzisa inainte de 1989 si libertatea de miscare, de asemenea interzisa in comunism.

Zice ca de fapt doar ni se pare ca suntem mai liberi, ca de fapt ACUM e mai multa CORUPTIE ca atunci, SE FURA MAI MULT ca atunci, OMUL NU MAI E RESPECTAT PENTRU MUNCA LUI ca atunci, NU MAI EXISTA SPIRIT DE COMUNITATE si AJUTORARE ca atunci, ca PRETURILE SUNT PREA MARI pentru omul de rind, ca ROMANII SUNT MULT MAI SARACI ACUM decit atunci, CA SCOALA insemna ceva, PROFESORII erau mai respectati atunci, se citea mai mult, era cultura generala mai multa atunci, se vedea si se iubea mai mult tara atunci de catre omul simplu, ca oricine isi permitea un concediu, o masa la restaurant lunar cel putin, o facultate, o pensie decenta…

Tu ce parere ai ? Te provoc si pe tine la argumente pro si contra … INAINTE 89 vs DUPA 89 🙂

pentru ce au murit dragii nostri romani in acele zile ? (spune si unde erai TU in acele zile…) Ce simteai pentru Ceausescu ? pentru comunism ? pentru libertate ?

p.s. eu am fost pe strazi, printre tancuri, eram ff tinara dar nu mi-ar fi pasat daca viata mea era sacrificata ca o farama de pret pentru libertatea tuturor celor ce aveau sa ramina in viata dupa mine…:)

Reclame

5 gânduri despre „Ce simti la 18 ani de la Revolutia din 1989 ?

  1. Omul nu mai e respectat pt munca lui pentru ca nici el nu o mai respecta, comunitatile de atunci nu mai exista din cauza televizorului iar in scoli nu se mai invata din cauza internetului, nu e de mirare ca ne plangem de saracie.

    Una peste alta, revolutia asta ar trebui ingropata. Eu unul m-am saturat sa imi aduc aminte in fiecare an la Craciun de executia lui Ceausescu.

  2. Revolutie ? Ce revolutitie? A fost oare revolutie? Eu am fost acolo si vreau sa stie toata lumea ca cei care au murit sunt mortii unei conspiratii. Cei care au pus la cale aceasta „revolutie” au avut grija de tot. Au avut grija sa ascunda urmele conspiratiei , au avut grija de toate resursele tarii, au avut grija de viitorul nostru obscur, au avut grija de viata politica po0st decembrista si mai rau de viata noastra a celor multi, care initial am crezut ca a existat o „revolutie” . Sa nu uitam niciodata victimele celor care s-au ascuns in spatele idealului nostru si in spatele asa zise-i revolutii. In rest ce sa mai zic : Masoni, Evrei, Siionisti: Cam mare conspiratia asta dar sa stie toata lumea ca a fost pe masura ciolanului.

  3. Nici intr-un caz „revolutia” (de fapt lovitura de stat) n-ar trebui uitata pentru ca ea marcheaza trecerea la un alt tip de societate, chiar daca nu e neaparat mai bun. Comunismul trebuie recunoscut ca atare, pt toate ororile lui. Pentru o privire de ansamblu asupra comunismului din tot blocul est-european si nu numai puteti citi „Cartea neagra a comunismului” de Stephane Courtois, e edificatoare!
    Cat despre ce se intampla acum cu Romania, ne-ar prinde bine sa vedem ce s-a intamplat cu alte tari sarace (nu neaparat comuniste, de exemplu tarile Americii Latine de care corporatiile americane au profitat la maxim, sau statele africane carora BAnca Mondiala le impune numai tampenii, care sa le mentina in saracie si nestiinta ) asupra carora a venit mirajul capitalismului. O exploatare a inlocuit-o pe alta si poate ar trebui sa mai deschidem ochii si in alte directii, nu doar la cele oficiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s