A murit UN MARE OM : George Pruteanu


Nu am cuvinte sa-mi exprim consternarea si regretul… a disparut dintre noi UN MARE OM, un LUPTATOR pentru integritatea limbii romane .. un om cu o cultura extrem de vasta si cu CURAJUL de a spune lucrurilor pe nume…. un om caruia ii erau straine superficialitatea si incompetenta specifice clasei politice din care facea parte… un om care -si apara principiile cu inversunare si cu verticalitate, care milita pentru bun gust si buna crestere atit in cultura, cit si in mass media… un om care ne-a incantat cu emisiunea lui „Doar o vorba sa-ti mai spun”… care din pacate nu a durat destul cit sa educe destui romani sau sa le insufle dragoste de romanitate… un OM pe care am avut si personal privilegiul sa-l cunosc si sa-i spun cit de mult il respect… si ca il rog sa-si continue misiunea de a incerca sa indrepte strambitatea multora dintre semenii nostri…

Sunt foarte foarte trista…. A murit George Pruteanu… Dumnezeu sa-l ierte !

Fie-i dat sa-si intalneasca idolii pe care i-a studiat si venerat aici pe pamint: Eminescu, Creanga, Caragiale…si inca pe multi altii…

Nu te vom uita, stimate domnule Profesor, te vom iubi si respecta ca pe un OM foarte rar in zilele noastre…

Anunțuri

5 gânduri despre „A murit UN MARE OM : George Pruteanu

 1. Ca orice om mare, a avut si admiratori si detractori. Fac parte din prima categorie. L-am cunoscut doar la distanta (TV, net). Este dintre cei care as fi dorit sa nu moara niciodata.
  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 2. Este o imensa pierdere pentru cultura si viata politica a Romaniei … un om activ, un om cu convingeri puternice care a luptat foarte mult pentru spiritul romanesc, pentru pastrarea integritatii limbii romane si nu numai.. pacat ca legea Pruteanu nu a trecut chiar in forma in care a initiat-o el..

  Sper sa mai fie oameni care sa-i duca mai departe munca si convingerile sale.. parea un luptator singuratic pentru niste idei care, printre toti parlamentarii interesati numai de scopuri .. pecuniare , pareau aproape rupte de realitate ..

  Iti multumim mult, George Pruteanu, pentru munca ta si pentru „Doar o vorba „sat-i” mai spun”!! sper sa se redifuzeze ca sa mai invatam putina gramatica.. si sper sa vorbim cu mai putine frantuzisme, englezisme, etc.. sa nu mai vorbim sau sa punem denumiri de magazine in engleza pe care nu le inteleg multi, doar pentru ca suna mai „cool”… adica, sa ne fi ramas macar ceva din toata munca acestui om de valoare!

  Intr-adevar, nu te vom uita! Dumnezeu sa-l odihneasca!!

 3. George Pruteanu inseamna mult mai mult decat imaginea TV impotriva degradarii limbii romane. Un om talentat, deosebit de muncitor, consecvent si perseverent, roman care lasa in urma sa foarte multe si a carui amintire trebuie pastrata. La peste o saptamana, tot nu m-am obisnuit cu ideea ca nu se mai afla printre noi, tot mai astept sa mai vad un articol din presa, sau vreo emisiune cu el.
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  AN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s