Ce locuri merita vizitate In Romania de prietenii nostri straini?


„Avem o tara frumoasa, pacat ca e locuita” parafrazez pe autorul strain al acestei fraze deja celebre. Deci, unde mergem in Romania noastra cea frumoasa ? Unde ne chemam prietenii sa petrecem 2 saptamani de neuitat ? Concret, daca ai putea recomanda doar locuri extraordinare, demne de vazut,  unor oameni ce nu au auzit niciodata ce are de oferit Romania sau unui jurnalist la National Geographic sau Discovery Travel, care ar fi acestea? ce orase, orasele, monumente, munti, ape, peisaje, manastiri, traditii avem de aratat lumii ? cu ce ne mandrim ? sau ar trebui sa ne mandrim ? stim sa ne promovam tara, valorile ei culturale, istorice, turistice? isi cunosc macar romanii aceste valori ca sa le poata apoi promova in afara? le iubesc, le apreciaza? tu ce zici?

13 gânduri despre „Ce locuri merita vizitate In Romania de prietenii nostri straini?

  1. Pai…Delta Dunarii nu ar trebui ratata. Mie mi-a mai placut iarasi f. mult la Cazane,langa Orsova si zona de langa Targu Jiu.
    Ca o parere personala: du i cat mai departe de Bucuresti:))

  2. România este ţara în Europa unde poţi vizita locuri minunate, munţi, câmpii, oraşe frumoase şi curate, locuri istorice, mănăstiri care aminesc că România a fost secole stavila năvălitilor păgânilor contribuind la bunăstarea si libertăţile de care se bucură vestul european, acuma, dar are şi oameni minuaţi, muncitori şi plini de dragoste faţă de ţara lor România, dar mai are şi o seamă de lingăi, corupţi, oameni fără valoare, fără conştiinţă naţională care nu au în gând decât propria lor bunăstare în detrimentul cetăţenilor, oameni veniţi din timpul dinainte de 89, lingăii stapânilor de atunci, punându-se în fruntea ţării înşelând poporul cu ditirambele lor deşănţate, minţind şi furând din avutul poporului şi din păcate aceste elemente asociale sunt în vederile mediilor falşificând imaginea Ţării Româneşti în lume. Va veni însă timpul ca poporul cinstit să-i gonescă, să-i pună acolo unde li se potriveşte, la muncă şi să le ia înapoi ceeace au băgat în buzunarele lor infectate cu microbul comunist.

  3. Poate ca toate intrebarile ridicate de Mariana se pot concretiza intr-una singura singurica, dar nu ca sa „globalizam”, ci ca sa fim expliciti in raspunsul nostru. Asadar, ce merita admirat pe aceste meleaguri mioritice? – ar fi acea intrebare solitara.
    Ei bine, chiar si eu merit „vizitat”, admirat…:). Glumeam, bineinteles, desi daca ma gandesc mai bine as putea face din mine un obiectiv turistic. 🙂
    In opinia mea nu cred ca exista un singur locsor in aceasta tara care nu merita vizitat. Nu cred ca pot spune ca prima data merg in Delta, sau in Apuseni. De mers trebuie sa merg undeva, este adevarat. Iar daca as avea un musafir european este clar ca trebuie sa il plimb prin niste locuri. Dar de unde sa incep? Litoral, manastirile moldovenesti, zonele maramuresene, Piatra Craiului, Tinovul Mohos-Lacul Sfanta Ana, Vulcanii „mocirlosi”, Delta, Muntii Apuseni, la mine la tara sa vada cum inca se mai mananca sanatos din oale de lut, Bucegi, Sinaia, Brasov, Sibiu, Bucuresti, Targu Jiu – Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Salina Praid, castelul Bran, Balea Lac, Transfagarasan, Poina Brasov? Unde dragii mei? De unde sa incep? Ma gasesc in fata unei mari dileme, dar mari de tot. Pur si simplu sunt atat de multe locuri minunate in tara asta, incat nu stiu de unde sa incep si unde sa ma opresc. In mintea mea parca ar curge Cascada Niagara, insa nu cu H2O, ci cu minunatele plaiuri ardelene, moldovineshti, oltenesti, banatene, maramuresene, bucovinene, muntenesti, dobrogene etc etc etc. Stiti ce fain este in Marginimia Sibiului? Dar stiti cat de minunat este la Cetatea Feldioara din Brasov? Aoleoo ca sa nu mai zic de minunatele privelisti de la Manastirea Tismana sau de peisajul selenar de la Vulcanii Noroiosi.
    Vedeti? Ma coplesesc toate aceste minunatii. Primul musafir al tarii mele mi-am propus sa fiu eu, asa ca am plecat sa o fac pe ghidul cu acest musafir nerabdator de a explora frumuseti ascunse, locuri virgine, meleaguri neumblate.
    Pentru o completare puteti citi cateva randuri si la linkul urmator: http://www.turism-explorer.ro/index.php?page=prezentare_generala

    Iar pentru alte idei puteti consulta albumele postate pe http://www.turism-explorer.ro, de amorezatii de Romania.

    Vizita placuta in Romania! Explorare plina de aventuri, peripetii si cunoastere! Si nu uitati: mai exista un taram prea putin explorat si vizitat. Acesta este SUFLETUL CALD, OSPITALIER, OPTIMIST, VOIOS, GLUMET, ORIGINAL SI INGENIOS AL ROMANULUI. Un suflet care acum este virusat de multi virusi cu diferite denumiri si scopuri. Nu-i amintim sa nu ne amendeze CNA-ul ca le facem reclama gratis. :)))
    Pe curand!

  4. Sa va povestesc o poveste. 🙂 Eram cu un prieten pe la poalele Pietrei Craiului si gustam o bere intr-o dupa-amiaza de sambata, la o cabana din zona. Dupa o bere-doua omu’ devine mai comunicativ. Cica dezleaga limbile. 🙂 Pe terasa acelei cabane era si un grup de turisti straini. Facand rusa la scoala mi-am dat seama ca e o limba apropiata, dar nu semana cu rusa si nici nu puteam sa-mi dau seama exact. Puteam doar presupune. In cele din urma am aflat, caci am intrat in discutii cu tinerii turisti, niste studenti, fete si baieti. Dupa cum va spuneam, berea ne facuse mai sociabili. 🙂 Erau niste draguti de cehi, foarte prietenosi. Si desi nu intelegeam o iota din limba lor, totusi am ajuns sa comunicam destul de bine. Nu in engleza sau in alta limba, ci intr-o combinatie de ceha, engleza, franceza, rusa, romana, chiar italiana. 🙂 Dar cel mai mult ne-am inteles prin limbajul semnelor, al trupului si al prieteniei.
    Am inteles de la ei ca adora tara numita Romania. Au citit pe internet despre Romania au economisit banii de student, si-au luat rucsacul in spate, s-au suit in tren si au plecat spre Romania, sa colinde ceea ce le fascinase sufletul. Au fost in foarte multe locuri. Au fost si in Delta. Si au spus ca nu au crezut niciodata ca internetul le poate ascunde atatea minunatii, caci pe internet au vazut lucrurile frumoase, dar in realitate au admirat privelistile minunate, exceptionale.
    Cehia este o tara renumita de bautori de bere. Dar au spus ca berea romaneasca este si mai buna. Stiti ce bere au baut peste tot pe unde au fost? Berea Ciucas, cica ieftina si tare gustoasa, mai gustoasa decat cea mai renumita bere de la ei.:)
    Dar stiti ce au mai baut in combinatie cu berea Ciucas? Tuica din Delta. Un taran din Delta le-a dat ceva provizii de tuica. Al naibii de tare le-a placut aceasta licoare. :)) Au spus ca au pus de-o parte ca sa duca si acasa, dar ca nu sunt siguri daca vor reusi aceasta performanta. Eu sunt convins ca au baut tuica pe tren, daca nu si mai repede. 🙂
    Dragii de ei. Tare ne-au mai laudat tara.
    Ma gandeam la cat de neputinciosi suntem noi in acest sens. Oare vom iesi din aceasta stare de neindemanare?

    Sa credem ca da!

  5. *Defileul Dunarii
    *Manastirile (cel putin cele) din Moldova
    *Statiunile
    *Delta
    *Litoralul Marii Neagre
    *Bucuresti

    indiferent de ordine. Se poate detalia la fiecare, dar e prea mult de insirat, iar noi stim deja.

    Toate bune,
    Andrei

  6. Slanic Prahova – Mina Unirea
    Transfagarasan
    Cetatea Poienari
    Manastirea Curtea de Arges
    Balea Lac
    Brasov
    si multe altele care deja sau zis si nu le mai repet

  7. Defileul dunarii,Cazanele dunarii, herculane, targu jiu, valea jiului, straja, muntii parang, retezat, sureanu cu minunatele cetati dacice, obarsa lotrului, sibiu,valea oltului (calimanesti, olanesti, horezu, manastirea cozia, etc) muntii fagaras (tansfagarasan, balea curtea de arges,etc), brasov, poiana brasov, predeal, sinaia, azuga, busteni, paraul rece,bran,rasnov,zarnesti, sighisoara, sovata, defileul Toplita- Deda, tinutul secuiesc, maramures (port si traditie, manastirle maramuresene, cimitiru vesel), bucovina (manastiri, obiceiuri) muntii gutai, rodnei, ceahlau, izvorul muresului, piatra neamt, cheile bicazului, muntii apuseni ( cheile rametului, rimetea, valea ariesului, arieseni, ghetarul de la scarisoara, crestele de calcar superbe din zona si numeroasele pesteri turistice, valea draganului, baisoara, belis, marisel), baile felix, tasnad, gradina zmeilor, delta dunarii, litoralul, etc….

    sunt munte locuri minunate, sper sa le descoperiti si sa vedeti cat de frumoasa e romania.
    sunt mandra de ceea ce ne ofera tara noastra, pacat ca totul se distruge si nimni nu face nimic, nu stim sa pretuim ce avem si sa facem un beneficiu din chestia asta, pentru noi toti.

    daca eu ar trebui sa recomand ce ar fi cel mai placut din romania de vazut as vota pentru Cazanele Dunarii – Herculane. O zona superba, atat vara cat si iarna.

    zile cat mai placute si locuri cat mai noi si surprinzatoate!!!!

  8. MMM…ca sa nu incep cu pai pentru ca nu este corect as putea spune ca romania este o tara care merita vazuta, unele locuri insa ne strica reputatia:D:D:D Brasovul este foarte frumos iar in ceea ce priveste Castelul Bran acela chiar merita vazut,, ce sa mai zic de CAstelul Groazei:D .Manastirile din Moldova sunt extraordinar de frumoase,Delta Dunarii de asemenea ,TRansfagarasanul,Litoralul Marii negre…..si altele………aq trebuie s imi fac tema care are un astfel se titlu”Care sunt locurile care merita vazute”(din Rrrromania):-*

  9. Transfagarasanul, Manastirile din nordul Moldovei, zona Brasovului, Parcurile Nationale, Cheile Bicazului, zona Sfanta Ana (dar nu vara), obligatoriu fara discutie Domeniul Peles etc etc etc… sunt multe…Daca din toate cate sunt ar fi sa aleg un singur loc, acesta ar fi Valea Prahovei cu Pelesul….

Lasă un comentariu