Ce-ti amintesti de la Revolutie?


Cati ani aveai la Revolutie?

Ce amintiri ai din acele zile ?

Ai fost pe strazi sau ai vazut ce se intampla doar la televizor ?

Unde erai ? ce faceai ?

daca esti prea mic sa fi participat, ce ti-au povestit ai tai sau prietenii, rudele?

ce te-a impresionat cel mai mult ref acele evenimente de rascruce in istoria Romaniei?

Reclame

4 gânduri despre „Ce-ti amintesti de la Revolutie?

 1. ASTAZI M-AM LOGAT CU UN PROFIL DE OM IN MIJLOCUL EVENIMENTELOR/LOVITURA DE STAT MILITARA???EU ZIC”REVOLUTIE”DAR AM PARTICIPAT FARA SA STIU ASA CUM MI-A DICTAT CONSTIINTA MEA ALATURI DE MILITARI,IN D.S.S. DIRECTIILE I/IV ALATURI DE UN GRUP DE OFITERI DE STAT MAJOR AL G.P.CU EI AM OCUPAT CU CIVILI INARMATI SECURITATEA,MILITIA,MINISTERUL DE INTERNE,POATE SUGESTIA MILITARILOR,AM FACUT JOCUL CUIVA SI EU AVEAM IMPRESIA CA EU SI CEILALTI CIVILI HOTARAM/COORDONATI DE MILITARI,ESTE ADEVARAT CA O MASURA DE PREVEDERE CU TOATE CA ERAM INARMAT MA INSOTEAU DOMNII,-cpt.GIRDA MARIAN,lt.col.MISU MARIAN,mr.Alex.VICTOR NU TOTI ODATA CI LA DIVERSE NIVELURI,IN DIRECTIILE SECURITATI ERAM TOTDEAUNA CU col.MISU MARIN CARE PROBABIL RAPORTA SUPERIORILOR LA M.Ap.N,PT.-CA LA NIVEL LOCAL IN BUCURESTI CIVILI AVEAU CONTOLUL DIN DISPOZITIA D-lui GEN.STANCULESCU CARE NE INDEMNA MEREU SA CONTINUAM ACIVITATEA ECONOMICA,MAI ALES CEA ALIMENTARA=PIINE,LAPTE,CARNE,VIN SI ELECTRICA,CA NU INTELEGEM NOI ACUM CA DACA NU EMITEA ORDINUL DE RETRAGERE A ARMATEI IN CAZARMA NOI CIVILI NU DOBINDEAM,DIN FOSTU M.I./DSS AM COLABORAT CEL MAI MULT SI MAI BINE CI D-ul GEN.VASILE GHEORGHE DELA A IV A DIR.DE CONTRAINFORMATII MILITARE CARE DEFAPT A RAMAS LA M.Ap.N .UN REMEMBER AL ZILEI DE 22 DEC.”89 SI IN CONTINUARE DEVIN PRESEDINTE CFSN SECTOR 5/PRIMAR SI AM MERS MAI DEPARTE.

 2. Cati ani aveai la Revolutie?
  7 ani impliniti

  Ce amintiri ai din acele zile ?
  Eram plecat la bunici. Fratele meu a plans cand a murit Ceausescu. Tancuri, trenuri cu gloante in ele, calatorii pe drumuri ocolite.

  Ai fost pe strazi sau ai vazut ce se intampla doar la televizor ?
  Am auzit la radio. 🙂

  Unde erai ? ce faceai ?
  Cred ca am aflat tarziu, nu a fost instant. Eram undeva in varf de munte, fara televizor sau telefon.

  daca esti prea mic sa fi participat, ce ti-au povestit ai tai sau prietenii, rudele?
  Tatal meu a aflat de revolutie prin intermediul televizorului. In rest, nu stiu foarte multe despre alti oameni.

  ce te-a impresionat cel mai mult ref acele evenimente de rascruce in istoria Romaniei?
  Credeam sincer ca totul se va schimba in bine. Faptul ca erau lucruri palpabile – fructe, paine turceasca – dupa Revolutie m-a facut sa sper enorm. Cu timpul, speranta mea s-a mai temperat un pic.

 3. aveam 12 ani, eram acasa, era ziua mea(22 dec) si am simtit ca e cela mai important lucru care se intampla in viata mea. m-a cuprins frica si speranta

 4. Eram chiar la Timisoara in 16 decembrie…17…in 18 am plecat acasa.Cite nu as putea sa iti scriu…dar dupa atitia ani nu am pierdut impresia initiala de artificial.Totul parea lipit parca peste o realitate cenusie.Oameni care se plimbau(promenada de duminica)iar la citeva zeci de metri treceau tancuri.Nimeni nu credea,cel putin la inceput,ca poate fi adevarat.Ne uitam cu totii ca la un spectacol.Imi amintesc,in 17,dupa ce luasem prinzul si auzisem tancurile cum trec pe linga Aleea Studentilor,am pleca cu vreo 2 colegi de camera la plimbare „in centru” ca sa vedem ce se intimpla….Spre seara,cind deja se tragea in Calea Girocului priveam de la distanta cum privesc acum focurile de artificii de anul nou.S-a vorbit mult despre interventii externe.Ca unul care am fost acolo pot sa iti spun sigur ca,cel putin in cele 2 zile cit am stat,impresia a fost ca NIMENI nu ar fi avut curajul sa iasa in fata.Daca au facut-o a fost mai degraba din inconstienta…sau curiozitate.Cei ce spargeau vitrinele magazinelor erau banali tigani sau vagabonzi care apoi furau dinauntru.Fara evenimentele din Bucuresti in mod sigur totul s-ar fi rezumat la un simplu protesct ceva mai deosebit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s