La Opera Lucia de Lammermoor


In seara asta am fost la opera Lucia de Lammermoor,

Muzica: Gaetano Donizetti, Libretul: Salvatore Cammarano, dupa romanul lui Walter Scott „The Bride of Lammermoor”.

„Capodoperă a romantismului italian, una dintre ultimele mari creaţii preverdiene, în care belcanto-ul este investit cu valenţe expresiv – dramatice. Cea mai celebră tragedie donizettiană, având la bază romanul lui Walter Scott (1819) „The Bride of Lammermoor”. (Wikipedia)

Roluri principale Enrico – Stefan Ignat, Lucia – Irina Iordachescu, Edgardo – Hector Lopez, de origine mexicana.

Subiectul complet al operei il gasiti aici.

Va invit sa vedeti filmuletele facute de mine sopranei Irina Iordachescu, care a cantat superb. Tatal sau, baritonul Dan Iordachescu, se aude pe filme strigand „Bravooo!” 🙂

Reclame

Un gând despre „La Opera Lucia de Lammermoor

 1. Oprescu vrea un turn de 42 de metri langa cladirea istorica «Universul»
  Dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti i-a respins, in sedinta din ianuarie, doua din proiectele de hotaråre prin care se propunea construirea a doua cladiri-turn, primarul general vrea un altul, långa Cismigiu.

  Un nou turn cu o inaltime de 42 de metri va rasari, in buza parcului Cismigiu, daca proiectul de hotarare privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din strada Ion Brezoianu 23-25 va fi votat in plenul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Practic, profitand de necesitatea restaurarii Palatului Universul, primarul general cere aprobarea consilierilor generali de a se permite ridicarea unui ansamblu de cladiri, din care una care depaseste cu mult limita maxima de 16 metri permisa de Zona protejata. Prin acest proiect, la tipografia Universul, infiintata in 1882, se vor construi trei blocuri noi. Unul dintre ele, cu 12 etaje, cu mult peste limita legala si se va situa fix langa parcul Cismigiu, cu iesire pe strada Rigas. Documentatia proiectului de hotarare, aflat in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei, este plina de erori si inexactitati. In primul rand, PUZ-ul este incorect. In bilantul teritorial suma suprafetelor destinate diferitelor functiuni depaseste suprafata totala a amplasamentului. Acelasi lucru este valabil si pentru repartizarea procentuala a functiunilor. Astfel, pentru constructii a fost alocat 79% din suprafata, pentru circulatia auto 3,5%, pentru cea pietonala 0,7% si pentru spatiile verzi 25%. In total, 108%. In al doilea rand, Directia de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti si Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului si-au dat avizele pe alt proiect decât cel prezentat prin PUZ, ceea ce încalca legea. Dovezile se regasesc in plansa anexa a avzului directiei de Cultura si in procesul-verbal al sedintei din 27.02.2008 a Comisiei de Urbanism.

  Constructii de blocuri fara avizele de mediu
  Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti nu si-a dat avizul asupra proiectului, desi acest lucru e cerut explicit în Adresa Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului. În adresa Agentiei pentru Protectia Mediului se cere ca PUZ-ul „sa fie supus procedurii de adoptare fara aviz de mediu”. Directia Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulatiei a PMB nu si-a dat nici ea avizul asupra proiectului. In adresa acestei directii, prezentata la pagina 18 si numita „acord de principiu”, se specifica faptul ca „pentru avizul comisiei veti reveni la urmatoarea faza de proiectare”. Mai mult, adresa Directiei de Transporturi este data tot pe un alt proiect decât cel prezentat prin PUZ si nici nu e semnata, lucru care incalca legea. În vecinatatea viitoarei constructii se afla mai multe monumente istorice indexate de Institutul National al Monumentelor Istorice: Parcul Cismigiu, Gradina Capitol, Hotel Palace si Cinema Capitol. Conform Legii 422/2001, acestea sunt protejate pe o raza de 100 de metri, ceea ce intra în incidenta planului supus dezbaterii. Mai multe erori si nereguli a inventariat “Asociatia Bucuresti”, care cere CGMB sa respinga proiectul. “Cel mai important este ca nu sunt toate avizele legale. Expunerea de motive este inexacta. Intentia initiala a investitorului a fost sa construiasca, acum un an, patru zgarie-nori cu 30 de etaje. Au mai taiat din ele si in loc de un viol urbanistic mai mare se vrea acum unul mai mic”, spune presedintele Asociatiei „Bucuresti”, Alexandru Binescu. Beneficiarul lucrarii este Universul SA, proprietatea unui american pe nume Jonathan Mann.
  Mihnea-Petru Parvu

  Articol Gardianul
  http://www.gardianul.ro/Oprescu-vrea-un-turn-de-42-de-metri-langa-cladirea-istorica-«Universul»-s129342.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s