De ce vedem un asemenea campion la tv doar la tragedii?


Moartea campionului Marian Cozma a scurtcircuitat mersul normal al vietii noastre, atat in Romania cat si in Ungaria. Baiat tanar de doar 26 ani, cel mai inalt handbalist din lume la 210 cm, dar si cel mai iubit de echipele lui din Romania si Ungaria, a fost omorat de niste asasini cu sange rece si piele negricioasa iar sufletul mult mai negru decat pielea… Ne uitam consternati la televizor si pe toate programele vedem acelasi lucru: cat de iubit a fost acest tanar de toti cei ce l-au cunoscut. A fost adus in tara ca un mare erou ce a fost, fiind plans de mii de oameni in ultimul lui drum spre casa parinteasca si de noi toti din ambele tari in fata televizoarelor.

Nu pot sa nu ma gandesc ca ne aducem aminte de oamenii valorosi ai tarii doar in astfel de momente si arareori la stiri sau in emisiuni de divertisment. Oameni cu bun simt, care sa aiba ceva valoros de spus, care sa ne inspire si sa ne aminteasca faptul ca mai avem de aflat si altceva din presa audio, tv si scrisa decat mizerii, crize, vulgaritati, pitipoance despuiate si de haine si de bun simt elementar, scandaluri derizorii intre unii care nu ar avea ce cauta pe sticla oricum, ca sa nu mai vorbesc de zi de zi pe toate posturile, poale puse in cap de tot felul de dudui cat dulapul mamaii si cu voce de tataie ragusit, stiri cu nenorociri si violuri, filme dezgustatoare sau  talk show-uri cu politicieni corupti, mincinosi, cinici, indiferenti la nevoile reale ale cetateanului si altele asemenea care ne mananca existenta ?

De ce nu vedem un Marian Cozma in viata, vesel si optimist, in interviuri despre viata de campion care sa ne inspire copiii spre o cariera de succes si incredere in sine? De ce nu stim sa ne cultivam la timp valorile autentice, in schimb suntem maestri la aratatea uratului si gunoiului uman din Romania? De ce nu vedem pe sticla decat aceiasi 2-3 campioni, dar si aceia de prea multe ori in scandaluri si barfe? Chiar atat sa fie nivelul nostru, al romanilor, de asteptari, de cultura, incat sa ni se ofere doar mizeriile zilnice cu care ne-am obisnuit si pentru care suntem deja imuni?

Chiar trebuie sa moara un tanar de asemenea valoare umana si sportiva ca sa mai schimbe mass media registrul subiectelor si sa ne mai curete creierul de atata gunoi? Culmea, cu o tragedie imensa? De ce nu am auzit DELOC de acest baiat minunat pina cand a murit tragic? De ce doar  fotbalul tine toate subiectele de stiri, cu vedete dar si cu scandaluri si barfe interminabile? De ce nu stim NIMIC si de handbal si campionii acestui sport? Sau ale altor sporturi? Pentru ca in mod sigur exista inca multi campioni romani INCA IN VIATA care merita atentia publica si admiratia noastra sincera.

Marian Cozma, desi am aflat de tine dupa ce tu nu mai erai, am ajuns sa te iubim cu totii dupa moartea ta, pentru omul extraordinar care vedem ca ai fost, pentru sufletul tau nobil, pentru spiritul tau de invingator modest si iubit si coechipieri, pentru frumusetea a tot ceea ce reprezentai tu.

Iti trimit un manunchi de lacrimi amare si de sincer regret ca ai parasit lumea asta intr-un mod nedrept si mult prea crud si iti doresc sa stai in preajma Domnului si sa fii ocrotit de El vesnic! Dumnezeu sa te aiba in paza Lui!

Reclame

2 gânduri despre „De ce vedem un asemenea campion la tv doar la tragedii?

  1. Da , pai astfel de evenimente cauta televiziunile , asta prinde la public , face rating , asta se vinde bine …teama , frica , nenorocirile oamenilor.
    Dumnezeu sa-l ierte !

  2. e doar alt subiect de presa nimica mai mult … deja e o bisnuinta la noi sa nu ne mai pese … dupa o i doua totul reintra in fagasul normal .. aceeasi oameni acelasi circ si paine ..
    romanii au mare nevoie de eroi de oameni de valoare care sa fie ca un exemplu … pacat ca vedem asta doar dupa ce nu mai sunt … si pentru 2-3 zile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s